Miksi minulla oli aiemmin kahvi-intoleranssi? Tai miksi en kestänyt hajuveden hajua ollessani raskaana? Tai kuinka yhtäkkiä päädyin infuusiohoitoon omasta tahdostani?

Kyse on maksasta!

Tämän elimen terveyden merkitys on melko suuri! Siitä riippuu paljon – verisolujen suodatuksesta, sapen tuotannosta, rasvojen, hiilihydraattien ja proteiinien aineenvaihdunnasta tärkeiden ravintoaineiden (sekä rasvaliukoisten että osittain vesiliukoisten) kertymiseen.

Jotta emme häiritsisi maksan toimintaa suuresti päätehtävistä – voimme tukea sen työtä. Miten? Myrkyllisen kuormituksen minimisoinnilla. DETOX:lla. Eikä se ole vain muotisana. Tämä on prosessi, josta maksan on selviydyttävä omatoimisesti, mutta viime aikoina huonon ja epätasapainoisen ravinnon, tupakoinnin, pakokaasujen, stressin, astioiden ja muiden syiden vuoksi kohtaamme toksiineja liikaa.

Maksan detox-prosessissa on kaksi vaihetta.

Ensimmäisessä vaiheessa maksan tehtävänä on muuttaa myrkylliset yhdisteet vähemmän myrkyllisiksi muodoiksi, jotka sitten detoksifioidaan vaiheessa 2. Voi kumpa se olisikin niin yksinkertaista….

Ensimmäisen detox-vaiheen aikana voi ilmetä useita mahdollisia ongelmia, jotka voivat johtaa toksiinien kerääntymiseen vereen (johtuen tietyistä lääkkeistä, ehkäisyvalmisteista, raskasmetalleista, sokerista ja transrasvoista sekä myrkyllisistä yhdisteistä suolistosta).

Tätä vaihetta voidaan kuitenkin aktivoida esimerkiksi B-ryhmän vitamiineilla ja C-vitamiinilla + tässä vaiheessa GLUTATIONI on tärkeässä roolissa. Glutationi on antioksidanttien kuningatar, jota elimistö syntetisoi itse. Tämä glutationin synteesiprosessi on kuitenkin monimutkainen ja vaatii asianmukaisen aminohappojen saatavuuden sekä entsyymien toiminnan. Jos sitä on elimistössä liian vähän, oksidatiivisen stressin taso nousee. 

Mutta ehkä palaamme otsikkoon tai pikemminkin suonensisäiseen infuusioon. Kun tajusin, että detoksikaatiovaiheeni kärsii (muuten, tämän voi ymmärtää paitsi oireista, myös tutkimalla terveysmatkallamme erityisen analyysin oksidatiivisen stressin tason määrittämiseksi), aloin etsimään glutationia. 

Vaikka glutationia on mahdollista lisätä ruokavalion avulla, tutkimukset ovat osoittaneet, että suonensisäinen glutationi on tehokkaampi tapa nostaa sen pitoisuutta kehossa. Suun kautta otettu glutationi voi hajota ruoansulatuksessa, eikä se välttämättä imeydy tehokkaasti. Suonensisäisesti annettu glutationi pääsee suoraan verenkiertoon ja kehon soluihin, jolloin sen vaikutus on voimakkaampi.

Sen huomasin ihan omalla kokemuksella, kun ensiksi rupesin käyttämään glutationia kapseleina (ei mitään kovin tuntuvaa ja näkyvää vaikutusta) ja kun seuraavaksi kokeilin glutationia sisältävää infuusiota. Posket rupesivat punoittamaan (verenkierto aktivoitui), sumu päästä katosi ja energiaa tuntui riittävän maratonin juoksulle.

Nyt sarjahoidon jälkeen ihoni on selvästi paremman näköinen (ihon oireilu on myös hyvin paljon riippuvainen toksiineiden määrästä elimistössämme), väsymys väheni, kahvin sieto parani sekä iski taas himo parfyymin käyttöön – joka ei tuota enään päänsärkyä! Näistä päätellen, uskon, että oma detoksikaatiojärjestelmäni voi nyt paremmin ja oksidatiivisen stressin taso on madaltunut.

Kuinka pitkäkestoinen on tulos yhdestä infuusiosta?

Riippuu paljon lähtökohdasta, oman oksidatiivisen stressin tasosta. Tähän asti olen saanut 4 VitaGlow infuusiota n. 2-3kk välein, jota Tallinnan HappyAging terveysklinikka antaa.VitaGlow -infuusio sisältää C-vitamiinia, NAC (N-asetyylikysteiiniä) ja glutationia – eli ei muuta kuin antioksidantteja, joiden tarkoituksena on suojata elimistöä vapailta radikaaleilta ja vähentää oksidatiivista stressiä.

Tarvitaanko tähän esivalmisteluja?

Omalla kohdallani ei erityisemmin. Toki terveysklinikalla haastattelevat ennen hoidon antamista, varmistavat ettei ole vasta-aiheita.

Oksidatiivisen stressin mittaus olisi ollut suuri plussa, mutta silloin en tajunnut ottaa sitä. Olisi ollut kyllä erittäin mielenkiintoista nyt jälkikäteen verrata ennen ja jälkeen tasoja. Glutationin puutteen arvioinnissa auttaa myös GT ja ALAT veriarvot, jotka kuuluvat mm. Tallinnan terveysmatkan 36-verianalyysin tutkimuspakettiin.

Infuusiohoito oli mielenkiintoinen kokemus omalla kohdallaan, sillä aiemmin olen itse antanut sairaanhoitajana infuusiohoitoa potilaille sairaalassa. Toki sisältö oli silloin eri. Mieluummin keskityn sairausten ennaltaehkäisyyn nyt – kun niiden hoitoon myöhemmin.

Useimmissa HappyAging-terveysklinikan infuusioissa annetaan vesiliukoisia vitamiineja, jotka eivät varastoidu elimistössä (eli käytännössä, elimistö ottaa sen mitä tarvitsee ja erittää virtsan kautta ulos ylimäärän, jos sellaista jää) sekä glutationia, jota elimistö syntetisoi lisäksi itse. HappyAging terveysklinikalla toimii 3 lääkäriä, jotka puhuvat myös suomea. Tarvittaessa he voivat suositella/määrätä infuusiohoitoon antioksidanttien lisäksi muita vitamiineja ja mineraaleja, mutta useimmiten näihin tarvitaan jo verikokeiden tuloksia. 

Jokaisen tilanne on yksilöllinen, siksi liputan ihan alussa oman terveystilan check-up:n tärkeydestä. 

Investointi omaan terveyteen ja hyvinvointiin on mielestäni erityisen antoisaa ja tärkeää.

Siksi tulen jatkossakin ylläpitämään maksani hyvää toimintaa ja avustamaan detoksikaatiojärjestelmääni. Toki luotettavilla, tutkituilla ja turvallisilla menetelmillä!

Kun löydän hyviä ja sopivia työkaluja, paikkoja ja ratkaisuja – haluan mielelläni jakaa niitä eteenpäin. Näin syntyi Tallinnan terveysmatka. Näin syntyi myös yhteistyö HappyAging terveysklinikan kanssa ja nykyään jokaisella Tallinnan terveysmatkalla käymme täällä tutustumiskäynnillä, jossa jokaisella on mahdollisuus saada lisätietoa lihas- ja suonensisäisistä hoitometodeista.

Jos sinulla syntyi kysymyksiä artikkeliini liittyen, haluat tarkistaa oman oksidatiivisen stressin tason tai keskustella lääkärin kanssa mahdollisesta glutationi-vitamiini-infuusion tarpeesta – laita minulle sähköpostia julia@tallinnanterveysmatka.com , niin ohjaan mielelläni asian kanssa eteenpäin.

Lue lisää HappyAging-terveysklinikasta ja infuusiohoidoista

Previous Article

Ecosh - Korkealaatuisia ravintolisiä suurella sydämellä

Next Article

Kukoista terveydessäsi - Tutustu upeisiin verkko-oppaisiin!

Related Posts