Viron ensimmäinen magnesiumvesi

Kivennäisvedet ovat ainutlaatuinen luonnonlahja, jota ihmiskunta louhii kallionmurtumien paikoissa, lähteissä. Se on läpinäkyvä neste, joka sisältää liuenneita suoloja, biologisesti aktiivisia komponentteja ja monia harvinaisia ​​hivenaineita. Tällaisilla vesillä on rikas koostumus, jolla on myönteinen vaikutus ihmiskehoon. Tämä koskee erityisesti magnesiumvettä.

Magnesiumia sisältävä juomaneste on sytyttänyt viime aikoina kuluttajien huomion, vaikka kyseessä ei ole uusi tuote. Magnesiumvettä valmistetaan eri tuotemerkeillä, siksi sisältö voi vaihdella.

Magnesiumkivennäisvettä käytetään täydentämään kehon mineraalivarastoja.

Magnesiumia sisältävien nesteiden yleisessä luokituksessa erotetaan useita luokkia:

 • Luonnolliset kivennäisvedet juomakäyttöön. Niiden tarkoituksena on ylläpitää nestetasapainoa kehossa;
 • Luonnolliset kivennäisvedet ulkoiseen käyttöön (esimerkiksi suolen huuhteluun), Epsom-suola kylpyammeisiin.

Kivennäisvedet ovat parantava terapeuttinen ja ennaltaehkäisevä voimavara, jota käytetään menestyksekkäästi esimerkiksi balneologisessa terapiassa eri tarkoituksiin jo pitkään.

Historiallinen tausta

Intohimo Mg-kivennäisvesiin ei ole kunnianosoitus muodille tai terveellisen elämäntavan trendille. Keskustelua alkuaineen parantavasta vaikutuksesta kehoon on käyty viime vuosisadan puolivälistä lähtien. 50-luvulla kuuluisa kanadalainen Hans Salier kiinnostui vakavasti magnesiumin vaikutuksesta ihmiskehoon. Hänen mukaansa alkuaine voi suojata ateroskleroosin kehittymiseltä ja vahvistaa myös sydänlihasta, aivoja ja hermoja.

Viime vuosisadan 60-luvulla Viktor Golberg osoitti töissään, että magnesium tietyissä suhteissa pyridoksiinin (B6-vitamiinin) kanssa voi edistää munuaiskivien liukenemista.

Aikamme arvovaltaisin ravitsemusasiantuntija Byron Richards panee merkille magnesiumin merkittävän kyvyn vähentää tulehdusta. Erityisesti Mg:n käyttö astmaattisten sairauksien hoidossa hengitysteiden avoimuuden parantamiseksi.

Magnesiumkloridin rooli kehossa

Magnesium on hienojakoinen kiteinen jauhe. Aine on elintärkeä kehollemme.

Tämän hivenaineen määrä ihmisen luuston kaikissa luissa on jopa 60%, lihaksissa – noin 26%, nesteissä – 14%.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on antagonismi kalsiumelementtejä kohtaan. Aineenvaihduntaprosessissa tämä ilmenee magnesiumin kykynä vastustaa kalsiumin kertymistä kehoon. Se ohjaa ehdollisesti elementin luurankoon ja vahvistaa luukudosta. Magnesiumilla on tärkeä tehtävä ihmiskehossa myös natriumin ja kaliumin kannalta – elektrolyyttitasapainossa.

Magnesiumin puutteen seuraukset

Nykyaikaisen ihmisen ruokavaliota on vaikea kutsua terveeksi. Sitä hallitsevat valmisruoat, suolakurkut, savustetut lihat, makeiset. Ne voivat aiheuttaa kehon happamoitumista sekä jatkuvaa janoa ja halua sammuttaa se useimmiten jollain muulla kuin vedellä. On suositeltavaa tälläisissä tapauksissa lisätä ruokavaliooon terveellisiä juomia, kuten esimerkiksi magnesium kivennäisvettä. Se auttaa seuraavissa tapauksissa:

 • Magnesiumia sisältävä kivennäisvesi edistää kunnollista ruoansulatusta, suolen peristaltiikkaa ja sulkijalihasten rentoutumista.
 • Veden juominen magnesiumin kanssa on optimaalinen energia- ja tasapainon ylläpito.
 • Lasillinen kivennäisvettä on erinomainen ratkaisu uneliaisuuteen, ylityöllisyyteen, päänsärkyyn, äkilliseen ärsytykseen kriittisinä päivinä.
 • Magnesium ja vesi ovat kaksi kehon luonnollista rauhoittavaa ainetta, jotka edistävät normaalia impulssien välitystä ja hermojen johtumista.
 • Magnesiumvesi auttaa vahvistamaan luuston niveliä ja luita jakamalla hivenaineen tasaisesti koko rakenteeseen. Se lievittää lihaskrampit, täydentää puutetta raskauden aikana.
 • Magnesiumia sisältävä vesi ehkäisee kehon varhaista ikääntymistä. Se aktivoi umpieritysrauhasia, auttaa vitamiinien, hivenaineiden imeytymistä, joiden imeytyminen hidastuu vuosien mittaan. Etenkin tärkeän D-vitamiinin imeytymisessä magnesiumin roolia ei voi väheksyä.

Magnesiumia sisältävän kivennäisveden säännöllinen nauttiminen vähentää sairastuvuutta ja kuolleisuutta sydän- ja verisuonitautiin sekä voi viivästyttää Alzheimerin taudin kehittymisen.

Miksi magnesiumia kivennäisveden muodossa?

Magnesiumia sisältävä kivennäisvesi vähentää onnistuneesti kivennäissuolojen puutteen elimistössä, varsinkin niiden nopean kulutuksen yhteydessä (stressin, aktiivisen kasvun ja kehityksen, fyysisen rasituksen yhteydessä).

Käytettäessä kivennäisvettä, jossa on magnesiumia tyhjään mahaan, ilmenee lievä kehoa puhdistava vaikutus. Ihminen pääsee vähitellen eroon kertyneistä toksiineista.

Etenkin kuuriluontaisen käytön jälkeen magnesiumvesi auttaa aktivoimaan solujen ja kudosten uudistumisprosesseja, puhdistamaan verisuonten seinämien kertymiä ja edistämään imunestejärjestelmän toimintaa.

Magnesiumveden käytön vaikutus riippuu myös sen lämpöasteesta – esim. lämmitetty kivennäisvesi aktivoi mm. sapen eritystä.

Nauttimalla magnesiumvettä saat kivennäisaineen täydennyksen lisäksi myös nesteytystä.

Mitkä ovat käytön tulokset:

 •   hermoston vakauttaminen (unen parantaminen, ärtyneisyyden poistaminen);
 •   ruoansulatuselinten toiminnan normalisointi;
 •   verensokeritasojen vakauttaminen;
 •   kehon yleinen vahvistuminen, tehokkuuden lisääminen, vastustuskyky sairauksille.

Magnesiumvesi on kätevä ja nopea tapa saada tarpeeksi magnesiumia päivän aikana!

Tallinnan terveysmatkan yhteistyökumppani Lumiorav tarjoaa matkailijoillemme korkealaatuista ja maukasta magnesiumvettä.

Lue lisää täältä.

Previous Article

Tarkista kehosi kunto BWA Inbody mittauksella Happy Aging Klinikilla!

Next Article

Magnesiumvesi osana terveyslahjapakettia

Related Posts