Vinkkejä stressin lievittämiseen

Nykypäivänä elämme hyvin ”tapahtuvassa” ilmapiirissä. Ensin pandemia sekä sen tuomat haasteet ja nyt heti perään uutiset, jotka saavat jokaisen sydämen hyppäämään kurkkuun.

Vaikka tilanne olisi omassa maassa rauhallinen, aiheuttavat maailman tapahtumat silti jokaisessa meissä stressiä ja ahdistusta tulevaisuudesta. Miten voit auttaa itseäsi jo tänään?

Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit kontrolloida stressiaaltoja

1. Vaihda maisemaa! Hyppää laivaan ja lähde vaikkapa viikonlopuksi Tallinnaan tuulettumaan. 

2.  Tallinnasta löytyy useita ihania kylpylöitä ja hyviä hierontapaikkoja. Tässä maailmanmenossa ylellinen hemmottelu saattaa tuntua banaalilta, vaikka niin mukavaa onkin. Mikäli nämä vaihtoehdot eivät houkuttelu, hyppää seuraavaan kohtaan. Tiedän nimittäin yhden erinomaisen mieltä rauhoittavan paikan, jossa et varmasti ole käynyt!

3. Rauhoitu Kristallikodan kristallihuoneessa, joka sijaitsee aivan keskustan lähettyvillä. Vierailu kristallihuoneessa on ainutlaatuinen ja inspiroiva kokemus, joka vie ajatukset pois arjesta, lievittää jännitteitä ja lataa akkuja. Kristallihuoneessa voi rentoutua yksin tai vaikkapa kumppanin/kaverin kanssa 40 minuutin ajan. 

Kristallihuoneessa voi ladata akkuja rauhoittavassa ympäristössä yksin tai kaverin kanssa. Kuva: Kristallikoda Facebook

4. Shoppaile rentouttavia ravintolisiä. Tallinna on usein paikka, jossa suomalaiset tykkäävät tehdä ostoksia. Tällä kertaa en kuitenkaan kehota viihdeshoppailuun, joka tuo vain väliaikaisen tyytyväisyyden tunteen – vaan annan vinkkejä apteekkituotteista, joilla on stressiä lievittäviä vaikutuksia.

Viron apteekeista löytyy useita tehokkaita tuotteita stressinlievittämiseen. Kuva: Apotheka Facebook

Alla luettelen muutamia erittäin toimivia ja hyviä lisäravinneyhdisteitä, jotka auttavat arjessa eteenpäin helpottamalla fyysistä jaksamista sekä rauhoittamalla myös mieltä. Valitsin tuotteet, joissa on käytetty ainoastaan puhtaimpia ainesosia, joissa on käytetty pelkästään luonnollisia kasvisuutteita, vitamiineja ja mineraaleja. Nämä yhdisteet ovat kokemukseni mukaan kaikista tehokkaimpia.

Ota siis tämä lista mukaan, jos vierailet Tallinnan apteekeissa.

·         RELAXEN FORTE sisältää melissa-, valeriaana-, leonurus-, lupulus– ja crataegi-uutteita. Tämä yhdiste edistää rentoutumista ja lepoa, auttaa vähentämään jännitystä ja hermostuneisuutta sekä parantaa unen laatua. Löydät tuotteen myös Apothekan nettikaupasta.

· SILVADEPREX parantaa fyysistä ja henkistä suorituskykyä. Mäkikuisma, valeriaana-uute ja kultajuuri edistävät stressin hallintaa, emotionaalista vakautta ja rauhallista unta. Yhdisteessä olevasta puna-apila-uutteesta hyötyy erityisesti 40-45 vuotiaat naiset, jotka ovat hormonaalisessa siirtymävaiheessa. Löydät tuotteen myös Apothekan nettikaupasta.

·   ASHWAGANDHA on adaptogeeni, joka rauhoittaa ylivireistä, nostattaa alavireistä, nukuttaa unetonta ja tuo todellista toimintatarmoa silloin, kun lempi on lerpallaan. Aloita aina pienimmästä annoksesta ja nosta pikku hiljaa tarvittaessa. Löydät tuotteen myös Apothekan nettikaupasta.

· MAGNESIUMGLYSINAATTI. Unohda kaikki muut apteekin magnesiumtuotteet hyllylle, sillä suurin osa niistä ei sisällä aktiivista magnesiumin muotoa (kelatoitua) – mikä tarkoittaa, että keho ei sulata ja imeytä sitä kunnolla. Kokeile Ecosh:n magnesiumglisinaattia niin huomaat eron heti – sillä tämä on yksi paremmin imeytyvistä muodoista! Lisäksi tuotteessa on C-vitamiinia, joka tukee lisämunuaisten toimintaa stressitilanteissa sekä B6-vitamiinia, joka edistää magnesiumin imeytyvyyttä. Magnesiumdiglysinaatti rentouttaa lihaksia ja luustoa, auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, tarjoaa hyvän unen ja tukee hermoston, sydänlihaksen ja verenkierron normaalia toimintaa. Löydät tuotteen myös Apothekan nettikaupasta.

· B-RYHMÄN VITAMIINIKOMPLEKSI. Stressin aikana elimistömme käyttää aktiivisesti B-ryhmän vitamiinivarastoja, joten kuormittavat tilanteen voivat johtaa helposti puutoksiin. B-vitamiineja tarvitaan erityisesti tukemaan kehon yleistä toimintaa (aineenvaihdunta, aivot, hermo- ja hormonijärjestelmät, sydän- ja verisuonijärjestelmä) sekä myös henkistä suorituskykyä. Näiden B-vitamiinien yhdistelmä on tärkeä tehokkaalle yhteistyölle elimistön järjestelmien välillä. Ainesosaluettelossa on vain “bioaktiivisia” vitamiinimuotoja, mikä tarkoittaa, että B-vitamiinit on muunnettu metabolisesti aktiiviseen muotoon, joka metaboloituu hyvin. Löydät tuotteen myös Apothekan nettikaupasta.

Lopuksi vielä viimeinen vinkki stressiä lievittävään Tallinnan lomaan. Viritä radio soimaan RELAX FM kanavalle ja käy iltalenkillä Piritan suunnassa  tai Noblessnerin kävelykaduilla meren rannalla. 

Mielenrauhaa kaikille!

Julia

Terveysmatkan yhteistyökumppanin Ecoshin valikoimasta löydät laajan valikoiman laadukkaita ravintolisiä hyvinvointisi tueksi.

Next Article

Mikä on kehon lääketieteellinen bioresonanssi-diagnostiikka?

Related Posts