RoClinicalla selvisi piilevät ruoka-aineallergiani ja sain helpotusta akneen

Tiesitkö, että ihminen kuluttaa noin 30-40 tonnia ruokaa koko elämänsä aikana?  Tämä tekee noin 907 kg vuodessa. 

Mutta entä jos tämä sama ruoka ei ole aina terveellistä? 

Keholle sopimattoman ruoan jatkuvalla käytöllä pidämme yllä hiljaista tulehdusta suolistossa. Lukuisat tutkimukset vahvistavat, että erilaisten ruokien vaikutus tietyn henkilön kehoon on ehdottomasti yksilöllinen. Tiettyjen elintarvikkeiden piilevän intoleranssin olemassaolo on todistettu, ja lähes jokainen aikuinen kärsii niistä vaihtelevassa määrin. 

Nykyaikaiset ihmiset kohtaavat usein huonon fyysisen terveyden vasta pahoinvoinnin myötä, jolle ei näytä olevan ilmeistä syytä: sairaus, stressi tai ylityö. Tällaisissa tapauksissa terveyden- tai ravitsemusalan asiantuntija voi epäillä piilevän ruoka-intoleranssin olemassaoloa ja auttaakseen henkilöä tehokkaasti, voi ehdottaa sellaisten elintarvikkeiden tunnistamista, jotka tuovat epäharmoniaa kehon toimintaan.

Alla kuvatuissa tilanteissa on erityisen suositeltavaa tarkistaa piilevät ruoka-intoleranssit: 

  • “ilman syytä” silloin tällöin tai jatkuvasti ilmestyneet ihottumat, kutina, ihotulehdukset tuntemattomasta syystä
  • syömishäiriöt, jotka eivät liity dysbakterioosiin tai muihin maha-suolikanavan sairauksi
  • aineenvaihduntahäiriöt ja ylipaino, jotka eivät helpolla korjaannu ruokavaliolla ja/tai liikunnalla
  • allergiset reaktiot
  • mielialan vaihtelut, motivoimaton ärtyneisyys, letargia, väsymys, uneliaisuus ilman näkyvää syytä. 

Mekanismiltaan ruoka-intoleranssi on samanlainen kuin allergia: molemmissa tapauksissa immuunijärjestelmässä on toimintahäiriöitä. Mutta toisin kuin allergiat, jotka ovat elinikäisiä ja havaitaan useimmilla potilailla varhaislapsuudessa, piilevä ruoka-intoleranssi voi olla muuttuva tekijä ja esiintyä missä tahansa iässä. Mitä useammin ”kiellettyä” tuotetta käytetään, sitä enemmän haittaa keholle tapahtuu, havaitaan erilaisia ​​​​negatiivisia oireita.

Minulle henkilökohtaisesti ongelmana on ollut koko aikuisikäni akne. Yritin hoitaa ongelmani vuosia erilaisilla kosmeettisilla tuotteilla ja toimenpiteillä, mutta sain aina vain hyvin lyhytaikaisen remission. Voitte kuvitella kuinka paljon aikaa ja vaivaa tähän meni näiden useiden vuosien aikana, puhumattakaan siitä kuinka paljon rahaa näihin on käytetty – uskokaa minua, tällä rahalla olisin lentänyt jo Malediiveille. 

Kaiken tämän seurauksena aloin neljä vuotta sitten hoitaa terveyttäni sisältä päin, ja tajusin, että kaikki ei olekaan niin yksinkertaista. Olisi hienoa ratkaista ongelma ihon kanssa yksinkertaisesti voitelemalla se voiteella, mutta ensinnäkin se ei ole pitkäaikainen ratkaisu ja toiseksi sen mukana voi tulla joukko muita epämiellyttäviä seurauksia (varsinkin jos puhumme hormonaalisista lääkevoiteista).

Joku voi sanoa, että onhan olemassa mm. antibiootteja ja A-vitamiini lääkekuureja. Mikset kokeilisi niitä? Juuri siksi, että lääkkeet voivat vaikuttaa mm. suoliston seinämään ja ohentaa sitä pitkällä tähtäimellä. Ja kuvittele nyt, että sellaiselle ohenneelle suoliston seinämälle moni aiheuttaa tietämättään lisäksi tulehduksellisen prosessin ruoan muodossa, jota se ei voi sietää. Voitteko kuvitella vahingon laajuuden? Puhumattakaan vaikutuksista maksaan, detoksikaatioprosessista ja muusta.

Omalta “punaiselta” listaltani löytyi useita päivittäin käytössä olleita ruoka-aineita

Keväällä löysin sattumalta Ro-Clinic-klinikan, uteliaisuudesta käännyin heidän puoleen ja pyysin tekemään minulle analyysin piilevän ruoka-intoleranssin varalta. Olen aina erittäin kiinnostunut kehoni tutkimisesta erilaisilla menetelmillä ja analyyseillä. Piilevän ruokaintoleranssinalyysiin ei tarvinnut valmistautua etukäteen, ainoastaan piti olla aamulla ravinnotta. Tulet vain paikalle sovittuun aikaan ja he ottavat pienen veripisaran sormestasi. Saman prosessin voi tehdä jopa kotona – eli käytännössä postittavat näytteenottosetin minne tahansa maailmaa.

Seuraavaksi vuorossa on laboratorion työ. Tuloksen saa noin kolmen viikon kuluttua. Veripisarastasi tutkitaan 111 eri ruoka-aineen varalta, jonka seurauksena saamme kolme tuoteluetteloa: punainen, keltainen ja vihreä. Jos väittäisin, että olin yllättynyt tuloksestani, niin se olisi vähättelyä.

Punaisella listalla oli valtava määrä tuotteita, joita käytin JOKA PÄIVÄ, tietämättäni edes piilevästä intoleranssistani. Tämän pohjalta klinikan ravitsemusterapeutti laatii sinulle yksilöllisen ravitsemusohjelman, jonka perustana ovat vihreän listan ruoka-aineet. Täytyy myöntää muuten, että nyt on erittäin kätevää mennä kauppaan tämän luettelon kanssa, koska näet heti, mikä on sinulle sopivaa ja mikä ei. Tätä ruokavaliota tulee noudattaa vähintään 3 kuukautta tai jopa pidempään. Riippuen tilanteesta ja tarpeesta.

Ihoni kirkastui kuukaudessa ja monta muuta positiivista muutosta lyhyessä ajassa

Minun tapauksessani kesti kuukausi nähdäkseen tulos! Ihoni kirkastui – mahtavaa! Uusia finnejä ei enään tullut! Lisäksi aineenvaihduntani tasaantui, vastustuskyky vahvistui, yleinen hyvinvointi parani, ilmaantui energisyyttä ja keveyttä. En väitä, että on helppoa jatkaa tiukasti listan seuraamista – mutta ajan myötä siihen alkaa tottua, eikä tee mieli laittaa “kerosiinia” suuhun, joka sytyttää taas hiljaisen tulehduksen kehossa.

Karsittuani punaisen listan ruoka-aineet pois ruokavaliosta, ihoni kirkastui kuukaudessa huomattavasti.

Nykyään luotettavin menetelmä piilevän ruoka-intoleranssin havaitsemiseksi on verikoe IgG4-vasta-aineiden tason määrittämiseksi. Tämä on menetelmä, jota RoClinic on käyttänyt lähes 20 vuoden ajan jo vuodesta 2002.

Jätän tähän klinikan yhteystiedot, johon voit ottaa yhteyttä, jos haluat myös tarkistaa kehosi ruoka-intoleranssin varalta.

RoClinican yhteystiedot

Voit tutustua klinikan palveluihin tarkemmin heidän nettisivuillaan.

Sähköpostiosoite: info@ro-clinic.ee

Osoite: Tõnismägi 3a, Tallinn 
4 kerros, Tõnismäe Ärimaja

+372 5330 8511

Hyödynnä alekoodini -5% alennusta varten: GEDIKE 

Previous Article

Mikä on kehon lääketieteellinen bioresonanssi-diagnostiikka?

Next Article

Halos-suolaterapia sopii koko perheelle

Related Posts