Tõrvaaugu luomutila myy orgaanisia tuotteita ympäri Viroa

Alunperin perheen farmina aloitettu Tõrvaaugu luomutila perustettiin suunnilleen 30 vuotta sitten perheen toimesta, joka sai vuonna 2018 inspiraation aloittaa tattarin kasvattamisen. Erityisesti orgaanisesta tuotannosta kiinnostuneet luomutilan perustajat lähtivät kokeilemaan tattarisiemenpussin kanssa, kuinka kasvi sopeutuu Viron ilmastoon ja maaperään.

” Se otti aikansa, mutta 2012 vuoden syksynä meistä tuli orgaanisen tuotteen valmistajia ja tuottajia. Tapahtumarikkaan ja pitkän matkan jälkeen, johon mahtui myös monia virheitä, löysimme parhaan tavan kasvattaa orgaanista tattaria jatkuvalla tavalla “, he kertovat nettisivuillaan.

Luomutilan lampaat pitävät huolen pelloista.
Kuva: Tõrvaaugu luomutilan nettisivut

Tattari on nopeasti kasvava ja vaatimaton. Maaperää viljellään samalla tavalla kuin kesäviljojen viljelyssä.

Nettisivuilla kerrotaan, että viime vuoden kylvökaudella tattaria kylvettiin peräti 120 hehtaarin peltoon. Luomutilan pelloista huolehtivat pörröiset Suffolkin lampaat, joita on yhteensä 150 verran. Tattarin pölyttämiseen tuodaan pellolle kukinnan aikana myös 1-3 mehiläisyhdyskuntaa/ha. Nyt sinulle avautui syy miksi luomutilan logossa on söpö lammas ja mehiläinen.

Valikoimasta löytyy tattarista olevien elintarvikkeiden lisäksi myös muun muassa tattarilla täytettyjä tyynyjä, joiden kerrotaan sopivan erityisesti henkilöille, joilla on allergioita, reumaa, migreeniä tai vaikeuksia rentoutua. Yrityksen nettisivuilta löytyy myös useita herkullisia reseptejä, jotka voit napata tilauksen jälkeen käyttöösi tästä.

Tattaria voidaan käyttää niin pastassa, leivonnassa kuin tyynyissäkin. Kuva: Unslpash.

Tallinnan terveysmatkailijat saavat nauttia yhteistyökumppaneidemme tattarikekseistä, sillä nämä sisältyvät terveyslahjapakettiin!

Previous Article

Confido – karvanpoistoa kivuttomasti ja edullisesti

Next Article

Yritys joka alkoi yhdestä basilikan lehdestä: Esittelyssä Tammen yrttitarha

Related Posts