Halos-suolaterapia sopii koko perheelle

Syksyllä kaipaamme lämpöä. Olispa ihana päästä rannalle, jossa on valkoista hiekkaa. Tiesitkö, että Tallinnassa on tällainen paikka? Valkoisella hiekalla! Ja millä on sama upea vaikutus kehoon kuin merellä.  Puhun nyt suolahuoneesta. Aivan kaupungin keskustassa.

Haloterapia on yksi parhaista luonnollisista paranemismenetelmistä ja toimii aktivoimalla kehon omia voimia. Siksi monet terveydenalan ammattilaiset ja heidän potilaansa rakastavat tätä lääkkeetöntä menetelmää.

Halokammio on huone, jossa luodaan suolaluolan tai speleologisen kaivoksen olosuhteet. Huoneen seinät ja lattia on päällystetty vuorisuolalla, joka toimii ionisaattorina ja parantaa ilmanlaatua.

Halokammioon suihkutetaan aerosoli – erityinen natriumkloridiliuos, jossa jopa 90% hienoista hiukkasista on kooltaan 0,5-5 mikronia. Tällaiset hiukkaset tunkeutuvat pienen koonsa vuoksi ihmisen hengitysteiden syvimpiin osiin. Ne vähentävät tartuntatautien ja tulehdusprosessien aktiivisuutta samalla kun lisäävät ja aktivoivat immuniteettia.

Terapeuttisen ilmakehän halokammioon luovat tietty ilmankosteus ja lämpötila, kevyet negatiiviset ilman ionit ja natriumkloridilla kyllästetty ilma.

Missä tilanteissa ja kuka hyötyy suolahuoneesta?

1. Usein vilustuminen: akuutit hengitystieinfektiot, akuutit hengitysteiden virusinfektiot, tonsilliitti, influenssa.
2. Krooniset hengityselinten sairaudet: nuha, nielutulehdus, kurkunpäätulehdus, trakeiitti, sinuiitti, adenoidiitti, keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume, keuhkoastma.
3. Neurologiset sairaudet: vegetovaskulaarinen dystonia, neuroosi, masennus.
4. Ihotaudit: ihottumat, neurodermatiitti, psoriaasis, ruusufinni yms.
5. Sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet: iskeeminen sydänsairaus, I ja II asteen verenpainetauti, matala verenpaine.
6. Allergia ja yliherkkyys, polynoosi (kasvien kukinnan aikana esiintyvää voimakasta nuhaa).
7. Kroonisen väsymyksen oireyhtymä.
8. Kausisairauksien ehkäisy, immuniteetin vahvistaminen.

Suolaterapia sopii niin aikuisille kuin lapsille

Suolan hyödyt koskevat kaikkia ihmisiä iästä riippumatta. Lasten kanssa huoneessa oleminen on vain yleensä vaikeampaa, sillä suolainen ilma on heille kuin latausta, suolahuoneissa käymisen jälkeen heistä tulee aktiivisempia ja iloisempia. Mutta HALOS:ssa kaikki on otettu huomioon – HALOS on lasten paratiisi, sillä siellä on leluja, leikkitalo ja jopa televisio (mutta usko minua, et tule tarvitsemaan sitä).

Haloterapia on mm. hyödyllinen lapselle vahvistamaan luustoa, auttamaan selviytymään liiallisesta aggressiivisuudesta, emotionaalisesta kiihtymisestä, mielialan vaihteluista. Parantaa tilannetta kausitautien suhteen, koska se on tehokas ehkäisykeino. Halokammion vaikutus mahdollistaa antibioottien käytön vähentämisen usein sairastelevalla lapsella ja siten ehkäisee dysbakterioosin ja allergioiden kehittymistä.

Vieraillaksesi tällaisessa huoneessa sinun tarvitsee vain varata paikka verkkosivustolta ja tulla paikalle tiettyyn aikaan. Ennen suolahuonetta ja sen jälkeen voit viettää aikaa lastenhuoneessa (jo ilman suolaa).

Ja mikä wc! Kuin Liisa Ihmemaassa -sadusta. Lapseni ovat vain jo pelkästään sisustuksen vuoksi valmiita juoksemaan tänne joka päivä.

Haluan myös mainita mielettömän vieraanvaraisen ja ystävällisen henkilökunnan – nämä tytöt on yksinkertaisesti tehty työskentelemään tässä paikassa. Kaikki kerrotaan ja näytetään, laitetaan yhdessä lapsen kanssa leima käyntikorttiin (meillä oli 5:n kerran kortti).

HALOSissa voit myös yhdistää hyödyn iloon (voiko se enään olla hyödyllisempää?) – osallistumalla lastenpiiriin. Se voi olla esimerkiksi jooga tai tanssi.

Monet ihmiset kysyivät minulta – onko aikuisten mahdollista mennä HALOSiin ilman lapsia? Kyllä, varmasti on! Yhden aikuisen lippu maksaa 8 euroa. Aikuinen ja lapsi 13 euroa. Kaikki hinnat löytyvät  verkkosivuilta. Yksi suolahuone istunto kestää 25 minuuttia.

Sanoisin, että se on jopa parempi kuin SPA-kylpylä 🙂 Huoneen jälkeen olo on pirteämpi. Olen käynyt suolahuoneessa jo pari vuotta peräkkäin ja näen tuloksen itselläni – en sairastu! Tietenkin on tärkeää lähestyä tätä asiaa kokonaisvaltaisesti. Suolahuone on vain osa palapeliä – mutta mielestäni se täydentää kuvaa täydellisesti.

Joten jos suunnittelet matkaa Tallinnaan, suosittelen lämpimästi piipahtamaan tähän kauniiseen paikkaan puoleksi tunniksi nauttimaan suolaisesta ilmasta ja valkoisesta hiekasta.

Halosin nettisivuilta löydät lisätietoa suolaterapiasta ja voit varata vierailun.

Previous Article

RoClinicalla selvisi piilevät ruoka-aineallergiani ja sain helpotusta akneen

Next Article

REVIV tarjoaa maailmalla suosittua IV-terapiaa Tallinnassa

Related Posts