Parhaan hyödyn Terveysmatkasta saat tutkimustulosten analyysioppaan avulla, jossa käydään yksityiskohtaisesti läpi saamasi laborotorioarvot. Analyysioppaan ja kolmen kuukauden yksilöllisen asiakasohjelman avulla voit tehdä mm. parannuksia ruokavalioosi ja tietoa suositeltavista lisäravinteista. Lisäksi voit maksimoida hyvinvointiasi IV-terapiassa päivän aikana tai täydentää tutkimuspakettia lisätutkimuspaketeilla.

Tutkimustulosten analyysiopas ennaltaehkäisevän lääketieteen näkökulmasta

Laboratoriosta saat tietoosi tutkimustuloksesi ja näet niistä myös laboratorion omat viitearvot, jotka antavat viittausta siitä, onko jokin arvoista normaalilla tasolla vai ei. Ennaltaehkäisevässä lääketieteessä on kuitenkin olemassa omat viitearvonsa, jotka ovat suppeammat kuin mitä laboratorio antaa. Näiden avulla pystyt arvioimaan mihin suuntaan tilanne on kehittymässä ja kannattaako asialle tehdä jotain, ennen kun tilanne karkaa käsistä.

Moniin asioihin on mahdollista vaikuttaa omilla elintavoilla, muuttamalla ruokavaliota tai täydentämällä sitä tarvittaessa erilaisilla luonnollisilla ravintolisillä. Tämän lisäpalvelun avulla saat itsellesi tietoon nämä ennaltaehkäisyn näkökulmasta olevat suppeammat viitearvot sekä kattavan ja täydentävän selvityksen siitä, mitä kukin tutkimuksista merkitsee ja mihin saattaa viitata.

Kolmen kuukauden yksilöllinen asiakasohjelma

Asiakasohjelmasta löydät ravitsemusneuvojan suositukset liittyen ruokavalioon, unihygieniaan, lymfaattisen järjestelmän tukemiseen, sapen laadun ja ulosvirtauksen edistämiseen sekä kolmen kuukauden yksilöllisen lisäravinneohjelman omiin tuloksiin perustuen. Asiakasohjelmaan kuuluu yksi 60 minuutin kestävä etäkonsultaatio sekä koko kolmen kuukauden ohjaus ja tuki.

Konsultaation sekä asiakasohjelman valmistamisen suorittaa sairaanhoitaja & ravitsemusneuvoja Julia Gedike.

IV-hoito REVIV hoitolassa

Terveysmatkan aikana tulemme vierailemaan REVIV hoitolassa, jossa tutustumme mm. IV-terapiaan eli suonensisäisesti annettaviin vitamiini-, hivenaine-, mineraali-, elektrolyytti -hoitoihin. IV-terapian tavoitteena on pitää huolta, että keho saa riittävän määrän tärkeitä vitamiineja, hivenaineita ja peptiineja toimiakseen optimaalisella tavalla. Hoito räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. IV-terapia sopii kaikille, jotka haluavat maksimoida hyvinvointinsa sekä ennaltaehkäistä terveysongelmia. IV-terapiaan ei tarvitse erityisemmin valmistautua. Erityisen rankkaa urheilusuoritusta ei suositella ennen tai heti jälkeen hoidon, hoito ei sovi raskaana oleville, munuaisvaivoista kärsiville tai tiettyjen sydänongelmien kanssa kamppaileville. Klinikan palveluvalikoimaan kuuluvat myös suoraan lihakseen pistettävät vitamiiniruiskeet, joilla voi varmistaa vitamiinin pitkäkestoisen vapautumisen elimistöön sekä analyysit, joilla selviää mahdolliset puutostilat. Vitamiini-injektioiden hinnat alkavat muutamista kymmenistä euroista ja IV-terapia maksaa riippuen cocktailista 99 – 349 euroa. 

Närästyspaketti verestä (Helicobakter pylori, gastriini, pepsinogeeni)

Jos sinua häiritsevät ylävatsavaivat ja/tai närästys, niin tämä paketti voi olla sinulle hyödyllinen. Närästyspakettiin kuuluvien verikokeiden avulla voidaan arvioida vatsan limakalvon tilaa ja vatsan happoisuutta sekä havaita myös mahdollinen helikobakteeritartunta. Koska helikobakteeri on usein oireeton, se on tärkeää löytää ajoissa. Helikobakteerin aiheuttamat limakalvomuutokset kasvattavat vatsasyöpäriskiä. 

Helicobacter pylori on ureaasia tuottava bakteeri, joka neutraloi suolahappoa. Bakteeri elää pohjukaissuolessa ja mahalaukussa, missä se voi aiheuttaa mahatulehduksia, haavaumia, niveltulehduksia sekä suurentaa mahasyövän riskiä.  IgG-luokan vasta-aineita todetaan suurella osalla potilaista.

Pepsinogeenit antavat tietoa mahalaukun toiminnasta. Pepsinogeeni-tutkimuksia käytetään mahavaivojen selvittelyyn.

Gastriiniarvoa tutkimalla saadaan selville mahalaukun haponerityksen tila.

Tämä tutkimus vaatii valmistautumista. Tutustu ohjeisiin TÄÄLTÄ.  

Helicobakter pylori vasta-aineet verestä (IgG, IgA)

Lisäpalveluista on mahdollista valita myös pelkkä Helicobakteerin vasta-ainemääritys. Vasta-ainemääritys on ei-invasiivinen, edullinen ja luotettava menetelmä todeta Helicobacter pylorin aiheuttama infektio. Parhaiden IgG-vasta-ainetestien sensitiivisyys ja spesifisyys on yli 95 %. Parilla prosentilla helikobakteeripositiivisista ainoastaan IgA-vasta-aineet ovat lisääntyneet. Viimeaikaisten suositusten mukaan vasta-ainetestiä voidaan käyttää yksinäänkin helikobakteeri-infektion toteamiseen alle 45-vuotiailla henkilöillä.

Parasiittien IgG vasta-aineet verestä

Immuunijärjestelmän tuottamien IgG vasta-aineiden havaitseminen vasteena useiden helmintien aiheuttamalle infektiolle kerralla (Anisakis, Ascaris, Filaria, Strongyloides, Toxocara, Trichinella).

Verestä määritetyt tiedot ovat 40-60% tarkimmat ja luotettavimmat kuin esim. ulosteesta.

Tartunnan mekanismi on alimentaarinen – kun syöt riittämättömästi lämpökäsiteltyä ruokaa, jossa on loisia, lemmikkien tai likaisen veden kautta.

Miten voi epäillä parasiittien läsnäoloa elimistössä?

Useimmissa tapauksissa ilmenee aineenvaihdunta- ja hermoston häiriöitä, anemiaa, immuunikompleksien muodostumista ja kehon puolustuskyvyn heikkenemistä. Parasiitit voivat aiheuttaa myrkyllisiä ja allergisia oireyhtymiä (sulkimadot, trikiinit), anemiaan johtavaa verenvuotoa, vaurioittaa suolen seinämää (hakamato), edistää patogeenisten mikrobien tunkeutumista suoliston sisällöstä vereen, sulkea suolen onteloa, häiritä maksan ja haiman eritekanavia (suolimadot). Parasiitit käyttävät suoliston ravintoaineita, mikä johtaa aineenvaihduntahäiriöihin ja vitaamini- sekä hivenainepuutoksiin. 

Analyysi ei vaadi esivalmisteluja. 

F-ParaNh0 ulosteen parasiitit

Nukleiinihapon osoitus PCR-tekniikalla. Geenimonistukseen perustuva testi, jolla voidaan todeta ulostenäytteestä tärkeimmät alkueläinpatogeenit: Giardia lamblia, Cryptosporidium spp. (C. parvum tai C. hominis), Entamoeba histolytica ja Dientamoeba fragilis.

Analyysi ei vaadi lisävalmisteluja.

Suolistobakteerianalyysi ulosteesta

Gastrointestinal Microbial Assay Plus (GI-MAP) on innovatiivinen kliininen työkalu, joka mittaa maha-suolikanavan mikrobiota DNA:ta yhdestä ulostenäytteestä huippuluokan kvantitatiivisella polymeraasiketjureaktiotekniikalla (qPCR).

GI-MAP on suunniteltu havaitsemaan mikrobeja, jotka saattavat häiritä normaalia mikrobitasapainoa tai edistää sairauksia, sekä ruoansulatuksen, imeytymisen, tulehduksen ja immuunitoiminnan indikaattorit. Tulos valmistuu n. 2-3 viikossa. 

Lisätietoja tutkimuksesta löydät TÄÄLTÄ.

Piilevän ruokaintoleranssin verikoe

Suurimmalla osalla väestöstä havaitaan ns. piilevää ruoka-intoleranssia. Ruoka-intoleranssi on ei-allerginen yliherkkyys tietylle ruoalle tai juomalle, joka voi johtaa eri vaikeusasteisiin terveysongelmiin. Useimmiten ruoka-intoleranssiin liittyy niveltulehdus, ruoansulatus- ja iho-ongelmat, migreeni ja krooninen päänsärky, masennus ja ylipaino. Ruoka-intoleranssin diagnosointi on erittäin vaikeaa, koska taudin oireet voivat ilmaantua sekä heti ruokailun jälkeen että kahden päivän sisällä. Suvaitsemattomuuden havaitsemiseen käytetään pääsääntöisesti tuotteiden poissulkemista, ja vaihtoehtona voi olla myös testi. 

Testitulokset valmistuvat n. 2 viikossa.

Ruoka-intoleranssitestiä varten veri otetaan suonesta. Määritys perustuu IgG-vasta-aineiden havaitsemiseen. Testissä testataan 176 eri ruoka-ainetta. Testatut tuotteet on jaettu kategorioihin: vihannekset, mausteet ja juomat, pähkinät ja palkokasvit, hedelmät ja marjat, maitotuotteet, liha ja kala, viljat jne. Tuloslistassa nämä on jaettu punaiseen, keltaiseen ja vihreään listaan – mikä kertoo mitkä ruoka-aineet olisi hyvä rajoittaa kokonaan, mitkä on mahdollista nauttia silloin tällöin ja mistä on hyvä koota oma jokapäiväinen ruokavalio. Tälläistä eliminaatiodieettiä suositellaan ylläpitämään n. 6kk tilanteesta riippuen.

Analyysiä edeltävänä päivänä voi syödä ja juoda normaalisti, mutta alkoholin, kahvin ja rasvaisten ruokien nauttimista tulee rajoittaa. Verikoeaamuna on hyvä välttää henkistä ja fyysistä stressiä, lääkkeiden käyttöä (riippuen tilanteesta ja mahdollisuudesta) sekä tupakointia.

Omega3/Omega6 rasvahappojen mittaus

Omega-3-rasvahapot ovat terveellisiä rasvoja, joiden on todettu liittyvän pienempään riskiin kuolla sydänsairauksiin. Tutkimukset ovat myös löytäneet linkkejä siihen, että nämä rasvahapot voivat parantaa muistia ja taistella niveltulehdusta ja muita tulehdussairauksia vastaan.

Rasvahappoanalyysipaketti on hyödyllinen ihmisille:

– joilla on sydänsairaus 
– joilla on lisääntynyt riski sairastua sepelvaltimotautiin
– jotka haluavat ehkäistä sepelvaltimotaudin kehittymistä
– jotka haluavat minimoida äkillisen kuoleman riskin 
– naisille ennen raskautta tai raskauden aikana
– psykiatrisista sairauksista kuten masennuksesta kärsiville
– kroonisen tulehduksen tapauksessa
– jotka haluavat ehkäistä Alzheimerin taudin kehittymistä
– joilla on iho-ongelmia

Tulos valmistuu n. 1-2 viikossa. Analyysi ei vaadi esivalmisteluja.

Hiusten hivenaineanalyysi

Hiustenhivenaineanalyysi sisältää 40 kemiallista elementtiä:

  • välttämättömät: kalium (K), natrium (Na), kalsium (Ca), magnesium (Mg), fosfori (P), rauta (Fe), sinkki (Zn), kupari (Cu), seleeni (Se), jodi (I), mangaani (Mn), koboltti (Co), kromi (Cr), molybdeeni (Mo)
  • ehdollisesti välttämätömät: arseeni (As), tina (Sn), boori (B), litium (Li), nikkeli (Ni), vanadiini (V), pii (Si), germanium (Ge), rubidium (Rb), strontium (Sr)
  • myrkylliset: elohopea (Hg), lyijy (Pb), kadmium (Cd), tallium (Tl), beryllium (Be), alumiini (Al)
  • mahdollisesti myrkylliset: antimoni (Sb), barium (Ba), vismutti (Bi), gallium (Ga), lantaani (La), volframi (W), zirkonium (Zr), platina (Pt), hopea (Ag), kulta (Au) 

Analyysin valmistusmisaika on n. 1kk, jonka jälkeen saat sähköpostiisi englanniksi yksityiskohtaisen raportin, joka sisältää:

  • Tietoa kehosi kemiallisten alkuaineiden sisällöstä ymmärrettävän infografian muodossa, jossa näkyy poikkeamia normista (jos sellaisia on)
  • Tiedot jokaisesta normin ulkopuolella olevasta kemiallisesta alkuaineesta, mukaan lukien kuvaus kivennäisaineenvaihduntahäiriöiden mahdollisista syistä ja suosituksia korjaavasta ravinnosta
  • Päätelmät analyysin tuloksista
  • Mahdolliset lisäravinne suositukset havaittujen mineraaliaineenvaihdunnan häiriöiden korjaamiseksi (jotka on osoitettava omalle hoitavalle lääkärille/ammattilaiselle)

Hiuspätkä on otettava mukaan terveysmatkalle. Saat kattavat ohjeet näytteenottoon lisäpalvelun valitsemisen jälkeen. 

Kortisoli syljestä, 4 annosta

Kortisoli on lipofiilinen steroidihormoni, jolla on pieni molekyylipaino ja joka syntetisoituu lisämunuaiskuoressa. Se on tärkein glukokortikoidihormoni, ja se osallistuu kehon stressireaktion säätelyyn, verenpaineen ylläpitämiseen sekä proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan. Kortisoli vaikuttaa immuunijärjestelmään ja kehon tulehdusreaktioihin, stimuloi suolahapon eritystä mahassa.

Veressä 1-15 % hormonin kokonaismäärästä on sitoutumattomassa tilassa. Loput kortisolista kiertävät veressä yhdessä spesifisten sitovien proteiinien kanssa. Siksi kortisolin mittaus veressä ei usein ole informatiivinen ja antaa virheellisiä tuloksia. Tämän vuoksi syljen kortisoli on ihanteellinen indikaattori lisämunuaisten toimintahäiriöistä sekä stressireaktion arvioimiseen.

Tulos valmistuu n. 1 viikossa. 

Imoittaudu mukaan Terveysmatkalle TÄÄLLÄ!